Tapio Soivio

Nettihuijarit taas liikkeellä:500 euron lahjakortti Prismaan!

  • kuva huijauksesta
    kuva huijauksesta
Sähköpostiini tuli jokin aika sitten tietö, että olin voittanut Ikean 1000 euron lahjakortin. Tietysti hyppäsin ilosta kattoon, mutta onneksi älysin, että kyseessä oli huijaus. Nyt tänä aamuna sain teido, että olin saanut 500 euron lahjakotin Prismaan. Liikkeellä taas samat huijarit. Jos heidän viestiin vastaa ja täyttää mitä he pyytävät voi olla varma, että pankkitili on hetken päästä tyhjä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Juu ei kannata vastata, ohi vaan

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei ne pankkitiliä saa tyhjennettyä, mutta ei siitä vastaamisesta mitään mukavaakaan seuraa. Facebook alkaa suoltaa sinun nimissäsi ja sinun identiteetilläsi junk-ilmoituksia ja mainoksia kaikkien kavereittesi nähtäviksi ilman, että itse olet siitä tietoinen lainkaan, j.n.e.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@2. Kyllä ne muutkin suomalaiset sivustot erehtyvät laittamaan mainoksen kotisivuilleen. Tämä on ollut minulle tuttua jo vuosia ja ohittanut ne naurettavat mainokset. Ei se pelkästään Facebook ole vaan ihan muutkin ovat sotkeutuneet niihin typeriin lypsybotteihin.

Kuvassakin näkee, että ovat sähköpostitkin näkyvissä ja sellainen toiminta ei todellakaan laillista ole.

Vuosia sitten ihmettelin sitä, kun saunalahden kännykkäliittymääni tuli yht'äkkiä tulla outoja viestejä, jotka jätin vastaamatta. Mutta siinä oli kiero ansaintatapa. Jos en vastaa, niin he perivät 2 euroa per viesti. Niinpä kännykkälaskuni lähenteli 200 euroa kuukausittain vaikka en ole mitään lähetellyt.

Silloinen Samsungin kännykkä oli ihan täysi susi ja pakko oli hommata Nokian kännykkä, että sain lopulta selville sen lähettäjän numeron. Samsungin kännykkä ei sitä näyttänyt.

Saunalahden asiakaspalvelu väitti, etteivät löydä numeroa. Mutta hommattuani kännykän ja saatuani numeron selville alle 1 minuutissa. Laitoin reklamaatiota siitä, että saavat maksaa minulle kaikki huijarinumerosta koituneet rahat takaisin. Saunalahti kiemurteli, kun syytin heitä yhteistyöstä hollantilaisen firman kanssa. Ei he tietenkään maksaneet.

Sain lopetettua sen hollantilaisen huijarifirman menemällä heidän kotisivuilleen ja ilmoittamalla rikosilmoituksen hollantilaiselle poliisille että kotimaan poliisille, että puhelinnumero pitää ottaa pois. Tähänkin hommaan meni vain viisi minuuttia.

Saunalahti valitteli muka sitä, että selvittäminen on vaikeaa ja voi tulla minulle kalliiksi, kun joutuvat tekemään tuollaisen operaation pyynnöstäni... Valehtelivat!

Sen jälkeen ei ole tullut enää outoja viestejä. Olen tuollaiset todisteet lähettänyt kuluttajasuojalakimiehelle luettavaksi. Eikä hän mahtanut asialle mitään, kun olen itse sen selvittänyt lopullisesti mutta noottia meni useille tahoille, että jatkossa ei enää tehdä tuollaisia. Asia selvisi, että kyseinen huijarifirma laittaa jonkin suositun pelin eri puolille nettiä suosituille sosiaalisille alustoille ja siinä ohessa annetaan puhelinnumero, jos haluaa jatkaa pelaamista. Siinä en tiedä, että kuka omista tuttavistani on laittanut puhelinnumeroni siihen. Koska se ei sisältänyt varmistusta siitä, että onko netin toisessa päässä se sama kaveri.

Hollantilainen firma sai lopullisen tuhonsa.

Toimituksen poiminnat